Hayırseverlerimiz

07.12.2012 1207

 


NAZMİ - ZEHRA İYİBİLİR ÇİFTİNİN BİYOGRAFİSİ

     Muğla Merkez ilçeye bağlı Yerkesik Beldesinin eski ailelerine mensup olan ZEHRA İYİBİLİR (POYRAZ) ile NAZMİ İYİBİLİR 1915 Yerkesik doğumludurlar.

    İlkokul öğrenimlerini, Muğla Milli Eğitim'in değerli öğretmenlerinden Kazım Ünlüsoy'un öğrencisi olarak tamamladılar.  1940 yılında kurduğu ticaret evini büyük bir beceri ile yönetmiş ve işini 1955 yılında Yerkesik'ten Muğla'ya taşımıştır. 1967 yılına kadar Muğla Örnek Kollektif Şirketinin ortağı olarak iş yaşamını sürdüren Nazmi İYİBİLİR, aynı yıl Örnek Kollektif Şirketi'nden ayrılarak, oğlu Selahi İYİBİLİR'le beraber NAZ – SE Toptan Gıda Ticaretini kurmuştur. Kısa sürede Milas, Köyceğiz ve Marmaris'te de şubeler açan NAZ – SE Gıda, bugün de ticaret hayatına devam etmektedir.

    İş yaşamını Muğla'da sürdürürken sosyal ve toplumsal çalışmalara da ilgi duyan Nazmi İYİBİLİR, Muğla'daki sosyal varlığını 1967 yılında Muğla belediye başkanlığına aday olacak kadar ilerletmiştir.

     Nazmi – Zehra İyibilir çifti 1984 yılında beraberce hac görevlerini yerine getirmişlerdir. Hac dönüşü hayır ve yardıma yönelik çalışmalara ağırlık vermişlerdir. Adlarını da aldığı Nazmi – Zehra İyibilir çifti tarafından yaptırılan okulumuzun açılışı 9 Aralık 1989 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından yapılmıştır.