Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri ışığında araştıran, soran, sorgulayan, yorumlayan, analiz ve sentez yapabilen; el becerileri, ifade becerileri gelişmiş, toplumun ve çevrenin sorunlarına duyarlı, kültürel değerlerimizi benimsemiş, sağlıklı, bilinçli bireyler yetiştirerek nitelikli bir okul toplumu yaratmaktadır.

Misyon: Okulumuz öğrencilerinin eleştirel düşünebilmelerini geliştirmek, öğrenmeyi öğretmek, araştırma becerisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirerek çevresel ve sosyo-ekonomik, kültürel yapılarını da dikkate alarak tüm potansiyellerini kullanmalarına fırsat tanıyacak iyi bir eğitim almalarını sağlamak, okul içinde temiz ve her açıdan sağlıklı iklim koşullarında eğitim öğretim çalışmalarını başarıyla yürütmektir.

Başarılar: Okulumuz hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmaktadır.

Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Atletizm, Badminton, Bocce, Bisiklet, Masa Tenisi,Dart, Oryantiring, Futsal,
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 Bilim Fuarları
Proje Çalışmaları: Ailemle Okuyorum, Okuma Saati