28.11.2012 7115

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Nazmi - Zehra İyibilir İlköğretim Okulu il merkezinin Karamehmet Mahallesi Sekibaşı Semtinde 5 derslikli olarak, 5 dönümlük arsa üzerine, hayırsever işadamı Hacı Nazmi İyibilir ve eşi Hacı Zehra İyibilir tarafından yaptırılmıştır.9 Aralık 1989 yılında 8. CumhurbaşkanımızSayın Turgut Özal tarafından 18.12.1989 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır.

NAZMİ İYİBİLİR´İN BİYOGRAFİSİ

1331 (1915) yılında Muğla İli Yerkesik bucağında doğdu. Babasının adı Yerkesik eşrafından İbbiloğlu Molla Mustafa, annesinin adı ise Raziye´dir. Soyadı kanunu çıkınca İyibilir soyadını almışlardır. Nazmi İyibilir, İlkokulu Yerkesik´te okudu ve başka bir okula gitmedi. 1935 yılında Zehra Hanımla evlendi. 1940 yılına kadar Yerkesik'te ziraatle uğraştı. 1940 yılından sonra ticaret hayatına atıldı. Muğla´da ticaret hayatına devam eden Nazmi İyibilir birkaç ortaklı Örnek Ticaret Şirketini kurdu. Daha sonra bu ortaklarından ayrılarak 1962 yılında oğlu Selahi İyibilir ile birlikte NAZ-SE adlı ticaret şirketini kurdu.